Slaapproblemen

Heb je slaapproblemen? Dan kan slaapoefentherapie uitkomst bieden.

Sommige mensen slapen wat langer, anderen wat korter . Maar voor iedereen geldt : wie ‘s nachts goed slaapt voelt zich overdag beter en heeft meer energie.

Wetenschappelijk bewezen is, dat pijnklachten langer aanhouden als de slaapkwaliteit onvoldoende is. Je kan spreken van een zeer veel voorkomende en dus belangrijke herstel­belemmerende factor.

Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar als je ‘s nachts wakker ligt en je overdag niet uitgerust voelt helpen wij graag onderzoeken wat de angel van het slaapprobleem is. Informatie, adviezen, tips en oefeningen geven verbluffend resultaat.

Tijdens de oefentherapeutische behandeling word er gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden. Dit kunnen onvoldoende opbouw van slaapdruk zijn, bioritme-problemen, slaapgewoonten, teveel prikkels overdag, de dag niet afbouwen, piekeren, etc.

De oefeningen zijn praktisch, makkelijk toepasbaar waardoor je er direct mee aan de slag kan en de slaapkwaliteit positief kunt beïnvloeden. Slaapoefentherapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient.

De behandeling van slaapstoornissen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check je huidige polis voor de geldende voorwaarden en tarieven. Je kan rechtstreeks naar een oefentherapeut en je hebt dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Meer weten?

© Oefentherapie Gemert | roodvos.nl